# ANNONCE APRIL '08 / CLICK HERE FOR THE   ENGLISH VERSION  OF THE ANNONCE

 

Glass curtainsGlasgordijnen


Glasgordijnen, een heerlijk ouderwets woord voor “vitrage”. Wij lieten ons er door inspireren en stelden spontaan een collectie samen. Marlies Spaan, onze stylist, maakte collages van alles wat zij op dit gebied kon vinden. Bij de Franse wever Lelievre vonden wij nog de originele vitrages uit de 19e eeuw en het Engelse ontwerpersduo Timorous Beasties maakten er weer een actueel en spannend beeld van. Bij Tord Boontje werd het wat vrolijker terwijl Claudy Jongstra er een scheutje poëzie bij deed. Hoe dan ook, er ontstond een leuk beeld en dat wilden wij u niet onthouden.
(Foto: patchwork vitrage, 150cm, wit, € 119,- per mtr, ontwerp Marlies Spaan)


 

Marlies Spaan

Marlies verzorgt bij ons de styling en is tevens, samen met Eljany, verantwoordelijk voor onze gordijnenafdeling. Marlies maakt kussens, pouffs en gordijnen. Deze vitrage serie is per meter te bestellen. Er zijn drie varianten: patchwork vitrage (wit), patchwork gordijn (niet transparant) en patchwork mix. De kleur kan alleen op sfeer worden aangegeven. Op bijgaande foto ziet u de drie varianten.


 

Lelievre

Lelievre (sinds 1914) is nog een klassieke wever. Zij gebruiken zonodig nog handweefgetouwen maar het merendeel wordt inmiddels op computergestuurde weefgetouwen gemaakt. De collectie is indrukwekkend. Van de meest verfijnde zijdes tot aan bedrukte fluwelen.


 

Timorous Beasties

Timorous Beasties is een ontwerpstudio in Londen. Opgericht door Alistair McAuley en Paul Simmons. Zij studeerden beiden af aan de Glasgow School of Art. Hun stijl is klassiek, soms bizar, altijd actueel en goed van compositie. Een spannende collectie.
Zij ontwerpen en produceren in hoofdzaak behang en interieurstoffen.


 

Tord Boontje

Tord studeerde aan de Academie Eindhoven (1991) en haalde zijn “Master’s Degree”aan de Royal College of Art (London) in 1994. Inmiddels is hij alom bekend. Zijn stijl is romantisch. Hij put zijn inspiratie voor een belangrijk deel uit de borduurkunst van de
17e en 18e eeuw én uit de natuur. Voor de Firma Kvadrat heeft hij een grote collectie met bloempatronen ontworpen waarvan 2 dessins in vitrage.


 

Claudy Jongstra

Claudy heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Haar schitterende vilten karpetten, gordijnen, plaids en kussens voeren wij reeds jaren in onze collectie. Speciaal voor The Frozen Fountain heeft zij deze vitrages gemaakt.


 

THE FROZEN FOUNTAIN   /   PRINSENGRACHT 645   /  1016 HV AMSTERDAM  /  T 020 622 9375