# SEPTEMBER 2008 / CLICK HERE FOR THE   ENGLISH VERSION  OF THE NEWSLETTER

 Een prachtige muurbloem


Wat brengt The Frozen Fountain dit najaar? Onder andere een interessante behang- en gordijncollectie van het merk Elitis. En een nieuwe lampencollectie van het Spaanse merk Metalarte met bijvoorbeeld werk van Jaime Hayon. Ook een uiterst elegante tafel van de ontwerper Alfredo Häberli. Verder start Hanneke van Leeuwen onze fotopresentaties met haar afstudeerwerk (portretten) en van Vitra presenteren wij de heruitgebrachte EA 121 fauteuil van Charles en Ray Eames. Er zit nog meer in het vat maar daarover berichten wij later.
(Foto: behang, Elitis, “City Fever” 10 mtr x 1mtr, € 207,- per rol)


 

Elitis

Elitis heeft ons verrast met schitterende materialen. Behang met glaspoeder op vinyl, vervolgens bedrukt. Rubber reliëf. Metal finish. Gordijnen fluweel geflokt op transparante ondergrond. Linnens in felle kleuren of vitrages met fijn opengewerkte patronen.


 

Banken

De ontwerper Jasper Morrison ontwierp deze stoere bank voor Cappellini. Natuurlijk is de bank er in diverse maten. Wij laten u tevens ook nog een selectie zien van andere banken die wij op dit moment in de collectie hebben.


 

 / Piet Hein Eek

Piet Hein Eek

Piet Hein Eek zaagt niet altijd van dik hout planken, het werden dit keer balken.
Deze “balkentafel” is er in de maten 300 x 90 x h78cm á € 2.750,-.
De bank meet 300 x 40 x H48cm á € 1.340,-. Kleuren groen, blauw en grijs.


 

Lampen

Deze serie schemerlampen is ontworpen door de Jaime Hayon. Ze zijn in diverse maten verkrijgbaar. Voor details kunt u even verder klikken. U ziet dan ook verschillende andere lampen uit onze geheel vernieuwde lampencollectie.


 

 / EA 121

EA 121

De EA 121 is een variant uit de aluminiumcollectie van het ontwerpersduo Charles en Ray Eames. Een fauteuil zonder leuningen waardoor de ranke vorm en de elegante zijprofielen extra tot hun recht komen. De EA 121 is oorspronkelijk ontworpen in 1958 en nu ook verkrijgbaar in een assortiment stoffen en kleuren die Vitra heeft ontwikkeld, samen met de ontwerpster Hella Jongerius.
Showroommodel in stof € 2.500,-, voetenbankje € 1.110,-


 

Wogg 38

Alfredo Häberli ontwierp deze elegante tafel voor het Zwitserse bedrijf “Wogg” De tafel is in vele maten verkrijgbaar (vanaf 80 x 80cm tot een lengte van 360cm) en in de materialen eiken, walnoot en muirapiranga.


 

Hanneke van Leeuwen

Deze portretten (oplage 9) zijn het afstudeerwerk van Hanneke van Leeuwen (1984). Hanneke studeerde dit jaar af aan de Academie te Den Haag, afdeling fotografie. Geregeld laten wij werk van fotografen zien. Dit seizoen opent Hanneke de reeks. Wij wensen haar veel succes.


 

 / How they Work

How they Work

Het boek “How they Work” is reeds diverse malen in de pers besproken. Toch willen wij het ook nog even onder de aandacht brengen. Het boek is zeer informatief en vertelt én illustreert de werksituaties van de ontwerpers waar The Frozen Fountain mee is opgegroeid. U kunt het vinden op onze boekentafel.

De makers van het boek Tatjana Quax en de fotografe Inga Powilleit zijn zaterdag 13 september van 14.00 > 16.00 uur bij ons om u te vertellen hoe leuk het was dit mooie boek te maken. En dan willen zij het boek ook nog signeren!
“How They Work” € 39,50.


 

THE FROZEN FOUNTAIN   /   PRINSENGRACHT 645   /  1016 HV AMSTERDAM  /  T 020 622 9375