/ NL / ENG
Home

Advies

 

Advies & the Frozen Fountain

Al vele jaren adviseren wij op het gebied van inrichting. U kunt bij ons terecht voor grote en kleine projecten op zakelijk of particulier gebied. 
Wij hebben grote projecten gerealiseerd als de Nederlandse Waterschapsbank en inrichtingen in allerlei woningen. Onder leiding van onze 
adviseur en curator Sophie de Vocht bieden wij verschillende adviezen aan zoals bijvoorbeeld maatwerk, stijlering, kleur + licht advies en totaal inrichtingen.

Zodra u bij ons in de winkel komt met een adviesvraag zullen wij een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek en een oriënterend gesprek bij
u thuis. Dit doen wij als service. Vervolgens zullen we een resumé schrijven van uw wensen en het adviespakket selecteren dat het beste bij deze wensen past. Na opdracht gaan wij voor u aan de slag! Na het uitwerken van het concept zullen wij het advies met u bespreken aan huis of in onze winkel. U bent daarna vrij om dit plan wel of niet tot uitvoering te brengen.

Interieur advies

Een adviesaanvraag begint meestal met een vrijblijvend bezoek aan huis ter oriëntatie. Zo’n bezoek is service en wordt altijd afgesloten met een resumé waarin wij uw wensen in kaart brengen. 

Zo’n advies kan variëren van een eenvoudig “service” advies waarbij wij vrijblijvend langskomen om ter plekke een stofkeuze te bepalen tbv de aanschaf van een meubel tot een adviesaanvraag voor het inrichten,
aanpassen of het verbouwen van een ruimte.

Er is dan veel mogelijk. Wij maken plattegronden, geven kleur + lichtadvies of maken moodboards.
Om een volledig advies te kunnen geven maken wij gebruik van partners. Zo begeleiden wij klanten naar
stoffenhuizen, benaderen ontwerpers voor maatwerk, vinden de juiste timmerman of selecteren een architect t.b.v. een verbouwing.

The Frozen Fountain beschikt over een uitgebreid netwerk van creatieven dat zich uitstrekt van ontwerpers,
illustratoren, fotograven tot kunstenaars (kunstopdrachten).

U bent van harte welkom.

Kleur advies

Kleuren hebben veel effect op de mens. Je kunt de ruimtelijke beleving van een interieur beïnvloeden door specifieke kleuren te combineren (of juist weg te laten). Kleuren zijn sterk gekoppeld aan ons onderbewuste en hebben daardoor in een interieur direct invloed op ons gevoel. Daarnaast heeft kleur een esthetische functie, maar ondersteunt en versterkt ook de functionaliteit. Elke ruimte en elke omgeving vraagt om een eigen concept. Kleur kan daarbij de gewenste atmosfeer creëren, de identificatie van de ruimte ondersteunen en richting geven. Door kleur te gebruiken wordt een leefruimte vaak persoonlijker, maar je kan ook optische of sfeereffecten bereiken met een bepaalde kleur.

Een Ruimte smaller maken

Schilder de lange wanden in de ruimte in een donkere kleur, zo wordt de beleving van de ruimte smaller.
Een ruimte breder maken

Een kamer kun je breder laten lijken door 2 tegenoverliggende wanden zo te schilderen dat de ene wand donker van kleur is en de andere lichter. Zo geef je een ruimte een breder effect.
Een ruimte hoger of lager makenDit effect bereik je door een plafond met kleur aan te pakken. Een donker plafond maakt een ruimte lager bij een laag plafond. Bij een hoog plafond geeft een donkere kleur juist een optisch hoger effect.
Een ruimte lichter makenZachte pastel kleuren geven een ruimte in uw interieur een extra licht effect.

The Frozen Fountain heeft hiervoor een paar tips op een rijtje gezet voor het werken met kleur;

Toepassing

Door kleuren op de juiste manier in je interieur toe te passen kan je de beleving van de ruimte veranderen. Een combinatie van verschillende kleuren kun je op aantal manieren benaderen:

Ton sur ton zorgt voor harmonie, kalmte en rust. Hoe dichter de tinten bij elkaar liggen, hoe harmonieuzer en subtieler het resultaat. Deze kleurencombinatie is ideaal om subtiele nuances te leggen in het interieur.

Contrast ontstaan door kleuren te combineren die tegenover elkaar liggen. Door gebruik te maken van deze contrasterende kleurencombinaties zullen beide kleuren elkaar versterken. Dit zorgt voor actie en spanning.

Harmonie krijg je door naast gelegen kleuren op de kleurcirkel te combineren. Hierdoor krijg je een harmonieus resultaat. Vaak combineer je neutrale tinten wat een rustgevend effect geeft.

Kleur en behang
Als we het over kleur hebben is de eerste referentie binnen een interieur een geverfde wand. Echter je kunt met origineel behang ook mooie accenten leggen en spelen met kleur. Meer zelfs dan geverfde accentmuren straalt behang een originaliteit en charme uit die met verf niet te imiteren valt.

Kleur en materiaal
Kleur en materiaal bepalen de sfeer. De structuur van materialen is het meest tastbare element in een ruimte. Glad of ruw, hard of zacht, gepolijst of verweerd, textuur (structuur) kan een ruimte uniek maken en uitnodigend werken. Een aantrekkelijke ruimte bevat structuren die vragen om aangeraakt te worden. De sfeer in een ruimte wordt bepaald door het gebruik van koele of warme texturen. Werken met verschillende materialen geeft kleur en diepgang aan een ruimte.

Kleur en Verlichting
Welke kleur het beste gericht is voor een woonruimte is o.a. te maken met het binnenvallende licht, maar ook met de afmeting van de ruimte. Kleuren kunnen weerkaatsen in het invallende licht. Hoe helderder de kleur hoe meer er weerkaatsing zal zijn. Zo weerkaatst invallend licht het best op een heldere witte kleur. Donkere kleuren absorberen veel licht dat in lichtsterkte gecompenseerd kan worden het zal de kamer intiemer en kleiner doen lijken. Het maken van een verlichtingsplan is maatwerk hierover is informatie te vinden in een speciale flyer over verlichting.

Uiteindelijk speelt kleur een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Het heeft invloed op onze stemming, het prikkelt onze zintuigen en het bepaald voor een groot deel of we iets mooi vinden of niet. Het gaat om ‘balans’ bij het kiezen van kleur. Dit verenigt als het ware een evenwichtig scala aan karaktertrekken en creëert een plek. Hieronder ziet u een sfeerbeeld die een indruk geeft hoe je beeld, kleur en materiaal kan combineren.

Verlichtingsadvies

Verlichting heeft een grote invloed op de beleving, functionaliteit en sfeer van uw woonruimte. Door te spelen met verschillende verlichtingsbronnen en door een combinatie te maken van licht, kleur en schaduw kan een ruimte enorm veranderen. Zo kan door het anders combineren van diffuus, direct & indirect licht een ruimte groter of juist intiem overkomen. Het is belangrijk om met verschillende verlichtingsbronnen een goed afgewogen combinatie van accentverlichting, algemene verlichting en sfeerverlichting te creëren.

Wij gaan uit van 3 soorten verlichting in uw woning: basis-, taak- en sfeerverlichting. De basis verlichting is meestal de centrale verlichting in huis en zorgt voor een aangename verlichting van uw ruimte. Door de juiste taakverlichting kunt u taken als werken of het bereiden van eten prettig uitvoeren. Als finishing Touch is het plaatsen van bijzondere en vaak losstaande verlichting de sfeermaker.

De verschillende ruimtes in uw woning vragen elk om hun eigen invulling. Een prettig verlichtingsplan bestaat uit contrasten tussen verlichte plekken en schaduwplekken. Ook verlichting op verschillende hoogtes draagt bij aan een aangenaam verlichte ruimte. Wij kunnen u adviseren hoe u het gewenste effect met verlichting kunt bereiken, over een geschikte hoeveelheid licht per ruimte en de mogelijke armaturen.

Ons verlichtingsadvies bestaat uit een lichtplan en een voorstel van geschikte armaturen. Op een plattegrond zullen wij de plekken die uitgelicht dienen te worden aangeven en letten op de lichtbehoefte die u op bepaalde plekken heeft, zoals bij het lezen, bereiden van eten of televisie kijken. Aan de hand van deze functies zullen wij met lichtcirkels aangeven waar licht op moet schijnen en de het type verlichting adviseren.

Voor grote projecten slaan wij de handen ineen met ervaren verlichtingspartners.

Behang

In onze behangafdeling beschikken wij over een uitgebreide keuze behang en wandbekleding. De collectie varieert van een basis behang tot spectaculaire wallcoverings van bijvoorbeeld Kristiana S. Williams. Maar er is meer, zo is er bijvoorbeeld een samenwerking met de ontwerpster Yvonne Kroese. Zij maakt spannende ontwerpen voor muren in alle mogelijke ruimtes; de overheid, kantoren, restaurants en voor particulieren.

Gordijnen

Voor de gordijnen hebben wij gekozen voor een andere oplossing. Het aanbod van gordijnen is groot, divers en van hoge kwaliteit. Wat voor een selectie wij ook zouden presenteren het zal nooit een goede afspiegeling worden van het gehele aanbod.

Daarom nemen wij u graag mee naar diverse stoffenhuizen. U heeft dan een grote keuze binnen de sfeer en stijl die u zelf bepaald. Wij kunnen u vervolgens ook helpen met het inmeten, de confectie en plaatsing van de gordijnen.

Herstoffering

Soms moeten meubels langer mee als dat zij kunnen verdragen: Men is er aan gehecht of vind het zonde om ze weg te doen. Gelukkig beschikken wij over een goede stoffeerder.

Stuur ons een foto van het meubel met de hoofdafmetingen: totale breedte, rughoogte, zithoogte en diepte. Op basis daarvan kan er een prijs worden afgegeven. Bij akkoord wordt het meubel door de stoffeerder opgehaald. Het kan zelfs zijn dat restauratie is gewenst. Onze stoffeerder kan dit ter plekke beoordelen.

Parquetry

The Frozen Fountain heeft een concept voor parketvloeren. Wij koppelden de parketteur Ben von Hebel aan de ontwerpster Roos Kalff; een ideale combinatie van ambacht en ontwerp. Ben kent bijvoorbeeld alle effecten van houtsoorten, van zaag en vleug effecten en van lak en was afwerkingen. Roos is dol op geometrische patronen en kent de effecten van het perspectief in een ruimte welke bepaalde patronen kunnen veroorzaken.

In onze winkel hebben wij zes patronen ter illustratie. Deze kunt u natuurlijk bestellen maar bovenal dienen zij als voorbeeld welke patronen er kunnen ontstaan wanneer u met hen in gesprek gaat.

Ben von Hebel zal elke vloer via diverse huisbezoeken bespreken en zorgdragen voor een vakkundige afhandeling. Voor huisbezoek t.b.v. van een speciaal ontwerp zie onze prijslijst.

Wilt u een afspraak? Wij maken dat graag voor u in orde.

Kunstopdrachten

The Frozen Fountain heeft inmiddels een traditie opgebouwd waar het gaat om de presentatie 
van ontwerpers tot het geven van kunstopdrachten. De kunstopdrachten en/of edities die inmiddels 
in onze opdracht of in opdracht van onze klanten zijn uitgegeven zijn allen door diverse musea aangekocht of zijn uiteindelijk door enkele opdrachtgevers aan diverse musea geschonken waaronder o.a. het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum te Amsterdam.

Wij houden ons aanbevolen wanneer u in deze advies wenst.