/ NL / ENG
Home

Furniture. Fabrics. Home accessories. Arts.

Collectie

Sommige producten die wij voeren zou je kunst kunnen noemen of toegepaste kunst.
Het zijn objecten welke vanuit een idee ontstaan en waarbij de functie niet op de eerste plaats komt.
Voorbeelden zijn het servies van Vika Mitrichenka, de emaille borden van Hella Jongerius of de meubels van Maarten Baas. Hoewel deze laatste nu weer uiterst functioneel zijn.

U vindt in deze rubriek een selectie van ontwerpers/kunstenaars waarvan wij diverse objecten voeren. Daarnaast adviseren wij enkele van onze cliënten wanneer zij zich willen oriënteren om een bepaald  “stuk” te kopen. Wij helpen dan om de wens te formuleren en kunnen dan vervolgens eventueel een atelierbezoek arrangeren.

 

Edities

Bij de start van The Frozen Fountain aan de Prinsengracht, begin jaren ’90, hebben wij ons direct verbonden aan het toen aanstormend talent. Zij markeerden een verandering en stonden voor datgene wat men later als typisch “Dutch Design” herkende. Wij organiseerden toen vele exposities
met het  werk van Studio Job, Piet Hein Eek, Hella Jongerius, Viktor & Rolf, Tejo  Remy, etc. Nadien werd het meer conceptueel en legden wij ons toe op edities en installaties die onze collectie ondersteund en meer reliëf geeft.

lees verder

Fotografie

Fotografie heeft ons altijd aangesproken als een vitale ondersteuning van onze collectie en styling in de winkel. Er is keuze genoeg. Nederland heeft op dit gebied ook genoeg talent. Wij gaan er “speels’ mee om en op ons verzoek om werk te leveren wordt altijd enthousiast gereageerd. Het werk varieert van jong talent tot gevestigde namen. Wij laten u hier nu alleen de huidige en komende presentaties zien.