/ NL / ENG
Home
Close
Zoom image
Copier Revisited

Copier Revisited

Informatie

2017: Andries Copier Revisited

Met de titel ‘Copier Revisited’ heeft Royal Leerdam Crystal haar collectie Crystal Icons geopend. Binnen deze collectie zullen creaties van beroemde glasontwerpers die in het verleden voor Royal Leerdam hebben gewerkt opnieuw in productie worden genomen. De meesterglasblazers zullen daarbij streven zo dicht mogelijk bij het originele ontwerp te komen in een kleurenpallet dat past binnen het hedendaagse.
De Crystal Icons Collectie is gelanceerd met één van Leerdams grootse iconische ontwerpers, Andries Copier. De Copier Revisited collectie bestaat uit 4 vazen en 2 schalen die elk in diverse kleuren zijn geblazen. Vazen uit de periode 1930-1934 met kenmerkend optiek en schalen in verrassende en moderne kleurencombinaties; geïnspireerd op de jaren ’30, maar helemaal van nu.

Al vanaf 1878 worden bij Royal Leerdam Crystal prachtige kunst- en sierobjecten met de hand gevormd en met de mond geblazen. Dit ambacht vereist vakmanschap, passie en jarenlange ervaring. Gelukkig heeft Royal Leerdam Crystal dit alles in huis. Meesterglasblazers staan garant voor de uitzonderlijke kwaliteit van objecten die niet voor niets hun weg vinden naar het Koninklijk Huis. De grondstof waar zij mee werken is het heldere Cristal Supérieur, Europa’s meest zuivere kristalsoort.
Design staat al meer dan 100 jaar hoog in het vaandel. De reputatie van Leerdam is internationaal gevestigd door beroemde ontwerpers als Berlage, De Bazel, Copier, Meydam en van der Marel.

Bij Royal Leerdam Crystal worden op ambachtelijke wijze kristallen objecten met de mond geblazen en met de hand gevormd uit de meest zuivere kristalsoort, Cristal Súperieur genoemd. Glas bestaat uit zand, kalksteen en soda. Kristal bestaat uit zilverzand, loodmenie en potas. De goede kwaliteit en helderheid van het kristal wordt veroorzaakt door het hoge loodgehalte namelijk 30%. Normaal bevat kristal 24%.
Kristal wordt wel vergeleken met de olieverf van een schilder, waarbij het glas wordt vergeleken met acryl. Kristal is van uitmuntende kwaliteit.